Vad äter fisken

I maj kläcker bl.a. stora vassländor, åsländor, hagtornsflugor samt massor av olika dagsländor och insekter. Första veckorna i juni erbjuds ett sjösandsländefiske(vulgata) i världsklass samt stora & små vassländekläckningar. Samtidigt börjar kläckningen av flicksländor i massor och fisken tar även torrt på dessa!

Efter vulgatans kläckning tar knottfisket sin början runt midsommar och små flugor i storlek 18-22 fiskas bäst dagtid. Fisken vakar rikligt och nya vak finns att kasta på hela tiden.

I juli och fram till mitten av augusti är det från kvällen fram till sen morgon som fisket ska ske. Under de svala nätterna sker fiskens jakt på mat. Ett spännande fiske där du ser fiskarna frossa i nattsländor till att jaga småfisk.

Fjädermyggsfisket styr i hela september och oktober och fisken är nu mindre skygg och står gärna närmare land och head & tailar vackert. Nu är det storlek 18-22 på flugorna som passar bäst. Öringleken sker under de två första veckorna i oktober men då har vi ett fantastiskt regnbågsfiske!

Vakande öringar & regnbågar äter bäcksländor och små dagsländor på ytan ända fram till isläggningen i november.

Höstfisket är verkligen något speciellt i den sköna höstluften. Ett oktober-novemberfiske kan vara en av de finaste fiskestunderna under året, jag rekommenderar starkt detta fiske!


Senaste nytt


Bloggen
2 Jan 2019

Bloggen sköts nu via Facebook

Klicka här för att komma till Borrsjöån & Lungsjöån Fly Fishing Club Facebooksida! Nu kan alla medlemmar dela med sig av sina upplevelser från åarna och fler bra tips komma snabbare till nytta så fisketuren blir ännu mer lyckad…  

Till bloggen!