Borrsjöån

Borrsjöån erbjuder ett varierande fiske med öppna myrmarker till fina poolsystem, insektslivet är varierande på vilken del av ån du fiskar i.

Vid övre bron är tipset att gå över bron för att sedan gå nedströms där marken är lite mer lättgången speciellt efter blötväder.

Ett tips om ni har två bilar är att parkera en bil vid p-plats innan Vägbron(Sörjavägen) för att sedan åka ned till nedre bron och fiska er uppströms hela sträckan. Denna fiskevandring runt 8 km och tar hela dagen. Med en god matsäck blir det en mysig dag med olika fiskemiljöer med vakande fiskar.

Midgesträckan på 1,5 km som ligger längst upp är lite smalare och ringlar fram med fina fina sel och pooler. Fisken på denna sträcka kan vara väldigt selektiv men ger många torrflugefiskare en värdig utmaning.

Eldning totalt förbjuden efter ån men kontrollerad matlagning med triangiakök är tillåten på brandsäkra platser.

Sist men inte minst!, fiska uppströms så att inte fisken ser dig, det ger dig en stor fördel.

Karta Borrsjöån (pdf)


Senaste nytt


Bloggen
2 Jan 2019

Bloggen sköts nu via Facebook

Klicka här för att komma till Borrsjöån & Lungsjöån Fly Fishing Club Facebooksida! Nu kan alla medlemmar dela med sig av sina upplevelser från åarna och fler bra tips komma snabbare till nytta så fisketuren blir ännu mer lyckad…  

Till bloggen!