Mikaels fiskerapport!

Här kommer en fiskerapport från Mikaels tur igår…

Dagen började med -4 gr (ca 0 gr när jag kom) och det blev aldrig varmare än ett par grader. Frosten låg kvar i gräset och isen i de inre kanterna av ån. Festligt att det under eftermiddagen kom isblock om knappt 1×1 meter flytande i ån. Trodde först det var skum! Mkt gott om vatten och jag kan rekommendera uppvärmbara sockor efter att ha plaskat runt en hel dag, dvs jag saknade dessa sockor.

Började fisket vid nedre bron. Såg inte ett vak, kände inte en fisk. Gav upp strax efter 12 och flyttade mig till övre bron. Här vakade det, men inte speciellt mycket. Fick ett par fina fiskar på ca 7 hg. Once and away (mygglarv i ytan). Kul när det tar på torrt/halvtorrt.
Vid halv 3 var sista vaket och vid 16.00 kom dimman. Vattnet var lite drygt 3 gr varmt.

Vid övre bron, nedströms, på andra sidan, på myren, såg jag en riktigt stor fågel. En av de största jag sett. Trodde först på kungsörn, men den såg ut som en flygande gris på avstånd samt jagade ljudlöst med 3 attacker på myren. Berguv?

Såg inte en kotte på hela dagen, dvs det var lugnt o skönt.
Vägen dit var inte i bästa skick pga av skogsarbete. Blir nog fint till våren.

Ha en bra dag

Mikael

Mikael

Upplagd av Jonas Hagborg kl 11:18


Senaste nytt


Bloggen
2 Jan 2019

Bloggen sköts nu via Facebook

Klicka här för att komma till Borrsjöån & Lungsjöån Fly Fishing Club Facebooksida! Nu kan alla medlemmar dela med sig av sina upplevelser från åarna och fler bra tips komma snabbare till nytta så fisketuren blir ännu mer lyckad…  

Till bloggen!