Sjukt bra fiske i Borrsjöån!

Sedan i lördags har fisket varit väldigt bra i Borrsjöån där fisken frossar i vassländor och baetis… Fiskarna står överallt och dom smäller på direkt med brutala fighter. Bra fiske fram till kl 20, sedan avtar insektslivet när den råare luften tar över.

Lungsjöåns vulgatakläckningar byggs upp och bör vara i form till helgen. Senast igår såg Joakim massor av vulgator ovan Wasastenen. Själv fiskade jag i källflödena till Grövelmyren där det fanns gott om bäckrödingar även en bra bit ut på myren.

Inga direkta kläckningar av vulgator på Grövelmyren och inte heller några vak i själva ån där.

Slogboden och neråt endast sporadiska vak. Vid Wasastenen vid kl 22 var det enstaka vak men lyckades lura en fin kilosöring i strömmarna ovan bron där den head & tailade fint i en ström.

Vid vägbron är det någon som tjuvfiskar med flöte och ser ni några som inte ska vara så ta kort på personer och nummerplåtar. Kontakta mig gärna direkt så vi kan anmäla dessa skithögar! Om ni vill får ni gärna ta itu med problemet själva men glöm inte att gräva ner dom djupt på någon ödslig myr…

IMG_1644

IMG_1651 Hyddan på Grövelmyren

IMG_1656 Lokal invånare

IMG_1665 Bäckfiske deluxe..

IMG_1672

 

Upplagd av Jonas Hagborg kl 08:31


Senaste nytt


Bloggen
2 Jan 2019

Bloggen sköts nu via Facebook

Klicka här för att komma till Borrsjöån & Lungsjöån Fly Fishing Club Facebooksida! Nu kan alla medlemmar dela med sig av sina upplevelser från åarna och fler bra tips komma snabbare till nytta så fisketuren blir ännu mer lyckad…  

Till bloggen!