Borrsjöån galet bra och svår…

Jag har haft kurshelg lö-sö i Borrsjöån och lördagen var galet bra med frossande fiskar från morgon till sen e.m. Gott om Vulgator på nedre sträckan samt ”massor av åsländor & små vassländor. Lördagens fiske bjöd på ett av de mest spännande fisken jag haft i ån!

Söndagen vakade det bra men inte i samma nivå men antalet vulgator var fler och kvällen blev säkert fantastisk då jag var tvungen att skjutsa gästen Karin till tåget vid 16.30 när vulgatorna dansade över den totalt vindstilla myren… Under dagen mötte vi en av de mest selektiva fiskedagarna jag haft sedan starten i Borrsjöån.

Det vakade bra överallt men fisken var extremt skygg och selektiv till våra konstgjorda flugor. Fisken tog allt från små åsländor till vulgator men på våra flugor kikade dom bara på trots tafsar från 0,10 och flugor i alla färger från st 10-24…!

Lungsjöån var seg igår lördag och lokala vulgatakläckningar har rapporterats men då var öringarna väldigt selektiv.

Mikael skickade en bild på en öring och fick också en riktigt fin öring men inte på bild.

Viktor och hans gäst Johannes lyckades med öringarna idag och kika på Viktors fina öring!

 

 

Upplagd av Jonas Hagborg kl 09:58


Senaste nytt


Bloggen
2 Jan 2019

Bloggen sköts nu via Facebook

Klicka här för att komma till Borrsjöån & Lungsjöån Fly Fishing Club Facebooksida! Nu kan alla medlemmar dela med sig av sina upplevelser från åarna och fler bra tips komma snabbare till nytta så fisketuren blir ännu mer lyckad…  

Till bloggen!