Fiskar och vargmöte!

Dagens mest uppskattade upplevelse fick nog medlemmen Per B som mötte en varg ovan nedre bron i Borrsjöån! Per stod och fiskade när han hör att det knakar till lite och han ser då en varg följer ett doftspår rakt mot honom och den är helt fokuserad på uppgiften.

Per ropar till vargen som varken ser eller hör honom och först när Per börjar veva in linan ur vattnet reagerar vargen på rullknarren och lyfter sin blick! På ett avstånd på 10 meter drar vargen sin väg in bland snåren…

Vargen var ”rätt liten” (som en stor räv) så det var nog en valp från förra årets kull… Grattis Per! (jag är dock sjukt avis men är väldigt glad för ditt unika möte).

Under tiden bar Lars, Ingemar, Togga och jag ner fisk till ån och fyllde på inför säsongen, sjukt fina bågar från 0,5-3 kg, fiske med förstånd gäller nu närmsta veckan!

För övrigt träffade vi Mats som hade sett mycket vak under dagen i alla fina stryk mitt på sträckan men dom var svårflörtade. Även Viktor var där och kämpade och han lurade en rackare…

Togga gick ner och fiskade rakan innan Myrnacken och knep 2 st och tappade en när vi andra fikade… En svartliknande superpuppa gick toppen då Hagtornsflugorna nu har börjat att svärma. Hagtornsflugan tillhör Bibiosläktet och är poppis hos fisken ända fram tills junis början.

 

Upplagd av Jonas Hagborg kl 05:19


Senaste nytt


Bloggen
2 Jan 2019

Bloggen sköts nu via Facebook

Klicka här för att komma till Borrsjöån & Lungsjöån Fly Fishing Club Facebooksida! Nu kan alla medlemmar dela med sig av sina upplevelser från åarna och fler bra tips komma snabbare till nytta så fisketuren blir ännu mer lyckad…  

Till bloggen!