Värmen är på väg…

Gårdagens besök vid Lungsjöån visar fortfarande att vintern håller sitt fäste i området. Det har hänt en hel del sedan förra besöket med isen och den är kraftigt försvagad sedan förra veckan.

Vägen intill Lungsjöån är fin året om från Enviken-Vasastenen till Slogboden, åk ej på övriga småvägar då ni sjunker fast i lervällingen(kvicksanden) som bildas inom kort. Vägbommar sätts upp men norra vägen till Vulgatasträckan saknar vägbom så avvakta tills ett OK visas här på bloggen.

Skulle tro att inom två veckor är den helt borta om värmen kommer som smhi lovat!

Bävern är aktiv vid Lungsjöån samt färska spår av hermelin(tror jag). Den har setts där förut så det får bli min gissning!

Förvänta er inget kanonfiske närmsta veckorna då fisken fortfarande är köldstel och står mest still i hålorna. Det brukar bli bra i mitten av april när insekterna börjar röra sig, då rör också öringen på sig!

Borrsjöån, åk inte dit förrän vägen är godkänd för trafik, följ bloggen! Tjällossningen gör vägen där riktigt dålig.

bild (2) Hermelinspår(tror jag)?!

bild Vasastenen den 6 mars.

Upplagd av Jonas Hagborg kl 01:29


Senaste nytt


Bloggen
2 Jan 2019

Bloggen sköts nu via Facebook

Klicka här för att komma till Borrsjöån & Lungsjöån Fly Fishing Club Facebooksida! Nu kan alla medlemmar dela med sig av sina upplevelser från åarna och fler bra tips komma snabbare till nytta så fisketuren blir ännu mer lyckad…  

Till bloggen!