Utterbesök på film

Idag var jag i Lungsjöån som håller normal vattennivå med en del bäcksländor som gör sitt bästa på senhösten.

Det var +1 grad i luften när jag kom till Älgstryket, testade poolen nedan bron med en ”följare” men inget mer under de fem första minuterna. Sedan hördes ett plums bakom mig när jag stod på bron, uttrarna var på besök!

Försökte filma uttrarna med alla manuella inställningar som ljus, skärpa och det förbannade teleobjektivet som är omöjligt att hålla still med ett 1,5 m långt stativ hängande löst under(hann ej ta av), samtidigt som dom dök och flaxade omkring från 3 m till 40 meter ifrån mig i otrolig fart. Fick i iallafall några bilder som kan läggas upp här.

Mäktiga djur och otroligt smidiga när dom jagar!

Fisket i övrigt började bli bra runt kl 12 och fiskade slogbod ner till vägbron och det vakade på bra mitt på dagen. Fiskerapporter från Folkesson-bröderna och Mikael/Kent visar att det är mitt på dagen då de nyckfulla vakperioderna sker.


Ps, 1080 för bästa bild(varning, guppig kamera)!

Upplagd av Jonas Hagborg kl 11:16


Senaste nytt


Bloggen
2 Jan 2019

Bloggen sköts nu via Facebook

Klicka här för att komma till Borrsjöån & Lungsjöån Fly Fishing Club Facebooksida! Nu kan alla medlemmar dela med sig av sina upplevelser från åarna och fler bra tips komma snabbare till nytta så fisketuren blir ännu mer lyckad…  

Till bloggen!