Trött gårdag!

Igår var Sven-Ivar, Stefan & Viktor för att uppleva Lungsjöån. Journalisten Tomaz var även med och testade fisket och njöt av omgivningen.

Dagen började med en tjock dimma som löstes upp vid 10 tiden och fisken vaknade då till liv när solens strålar värmde gräset så insekterna blev flygsugna. Det såg ut att börja bra men sedan vart det alldeles för varmt, ca 25 grader så fisken blev istället stillastående på dom flesta platser istället för sitt höstätande.

Problemet låg nog i att natten var varm (ca 10) och den temperaturskiftningen som behövdes för höstinsekterna uteblev. Vi hade oavsett en riktigt trevlig dag och gästerna var nöjda….( jag är otroligt besviken på fisken så imorgon ska jag ta ett snack med dom!).

Det är rekordlågt vatten i ån så jag föreslår Borrsjöån som i nuläget erbjuder bättre fiskesträckor i sin helhet under ”rekordtorkan”.

Ni som har anmält er på höstmiddagen sker den på Björkans Pensionat lördag kl 18.30 och fram tills ….! För er som kommer söderifrån som passerar Borrsjöån på vägen upp är tipset att köra fisket där under dagen.

Lungsjöåns låga vattenstånd gör att fisken står i groparna som ni tydligt ser när ni går efter ån. Det är även lätt att se fiskarna på botten nu, vattnet är nu väldigt klart och fint!

IMG_4607 Myren vid Wasastenen.

IMG_4604 Sven-Ivar kastar på stadiga vak.

Upplagd av Jonas Hagborg kl 02:22


Senaste nytt


Bloggen
2 Jan 2019

Bloggen sköts nu via Facebook

Klicka här för att komma till Borrsjöån & Lungsjöån Fly Fishing Club Facebooksida! Nu kan alla medlemmar dela med sig av sina upplevelser från åarna och fler bra tips komma snabbare till nytta så fisketuren blir ännu mer lyckad…  

Till bloggen!