Nu börjar tempen sjunka!

Nu börjar natt temperaturen sjunka och inom snar framtid har vi ett fint höstfiske med härliga frostmorgnar!

Fisket är nu lite skiftande dag till dag precis som det brukar vara denna insektslösa tid. Slutet av augusti börjar det komma igång enligt mina tidigare dagböcker.

Glöm inte att planera in fiskedagar i oktober även november om det är möjligt om vintern i år är sen. Denna tid brukar vara helt galet rolig med tok-vakande fiskar som frossar på fjädermygg.

Tidigt på morgonen ligger isen på eller efter åkanten som senare löses upp av solens strålar och fisken börjar genast placera sig högt i ytan och står där och frossar tills kylan gör sig påmind igen mot sen eftermiddag/kväll.

Om ni inte har små flugor i st 20-22 så skaffa det för en lyckad dag, gärna vita som brukar fungera fint! Om fisken fortfarande bara nosar på dessa klipp gärna ner dom bit för bit, ibland duger enbart kroken med lite dubbing…. Glöm inte att använda tunna tafsar i storlek 0,10-0,13 annars ser fisken igenom erat försök!

Upplagd av Jonas Hagborg kl 02:59


Senaste nytt


Bloggen
2 Jan 2019

Bloggen sköts nu via Facebook

Klicka här för att komma till Borrsjöån & Lungsjöån Fly Fishing Club Facebooksida! Nu kan alla medlemmar dela med sig av sina upplevelser från åarna och fler bra tips komma snabbare till nytta så fisketuren blir ännu mer lyckad…  

Till bloggen!