Härliga bågar till slut…

Idag var första dagen på en tvådagarsguidning med Tom, Leif och Micke. Vi började kl 7 på morgonen för att se om fisken var pigg innan högsommarvädret skulle göra fisken lam mitt på dagen.

Det värmde på ganska bra direkt och det bjöds på några sporadiska vak här och där men fisken stod nu djupt i den rekordlåga Borrsjöån. Vi begav oss istället till Midgesträckan som håller mer skugga och det var ett klokt val för där började fisken vaka rätt bra kl 14 och blev bättre och bättre.

Vattentempen kl 14 idag var 17,5 grader så det var bra men insekterna började dyka upp först runt kl 15 när solen började sjunka ner lite. Nattsländor och puppor gick bäst idag.

Det kom upp flertalet fina gamla bågar runt kilot som var riktigt mörka och prickiga över hela kroppen. Tills kvällen anlände hade ca 15 bågar mellan 0.6-1,5 kg sett peangen och flertalet tappade.

Midgesträckan brukar vara som bäst på em-kväll till kl 20 för att sedan bli lite kylig då den skuggas av terrängen runt omkring.

Det är ett rekordtorrt år och senast det var så torrt som vi haft det i vårt område var för 20 år sedan. Fisket på kvällarna är dock väldigt bra trots den låga vattennivån.

Imorgon är det Lungsjöån som gäller i 30 gradig värme… det blir en spännande utmaning!

Tomas hälsar med en fin högsommaröring på 2 kilo från Lungsjöån!

PART_1375382615029

 

Upplagd av Jonas Hagborg kl 10:47


Senaste nytt


Bloggen
2 Jan 2019

Bloggen sköts nu via Facebook

Klicka här för att komma till Borrsjöån & Lungsjöån Fly Fishing Club Facebooksida! Nu kan alla medlemmar dela med sig av sina upplevelser från åarna och fler bra tips komma snabbare till nytta så fisketuren blir ännu mer lyckad…  

Till bloggen!