Sommarvärmen är här…

Igår var jag i Borrsjöån med gästerna Per, Niklas och Erik. Fisket var rätt ok på fm då det vakade rätt hyggligt trots avsaknaden av insekter.

Vattennivån är ok och Borrsjöån är den bättre av dessa åar nu på dagfisket. Nattsländor funkar fint på fisken!

Idag var Niklas, Erik och Togga som var dagens tredje gäst. Det var rätt ok när vi kom när tempen låg på 17 grader i vattnet och flertalet fiskar högg direkt så det började bra. Dom större fiskarna rörde sig inte idag utan endast fisk upp mot 7 hg gick och vakade för oss.

Efter dagen gick vart det endast sporadiska vak där fisken försökte fånga flygande jungfrusländor. Tempen i luften steg till 29 grader och värmen gassade på fint i Lungsjöåns redan låga vattenstånd. Tempen steg till 21 grader i vattnet och kanske mer ute på lugnflyten så fisken stod still och inväntade kvällens mer behagliga temperatur.

Vi kämpade väl och hade flertalet hugg under em men det var ingen höjdare i denna värme!

Vi träffade medlemmen Ola som vi trodde hade fått solsting då han yrade omkring i skogen men han gick och frossade på årets enorma hjortronskörd… Han hade haft ett fint fiske runt Albinodammen, ovan och nedanför där dom stod efter kanterna och väntade.

Nu är det morgon-fm fiske samt kvällsfiske som lönar sig mest!

IMG_4391

IMG_4392

IMG_4395

IMG_4406

IMG_4410

Upplagd av Jonas Hagborg kl 07:58


Senaste nytt


Bloggen
2 Jan 2019

Bloggen sköts nu via Facebook

Klicka här för att komma till Borrsjöån & Lungsjöån Fly Fishing Club Facebooksida! Nu kan alla medlemmar dela med sig av sina upplevelser från åarna och fler bra tips komma snabbare till nytta så fisketuren blir ännu mer lyckad…  

Till bloggen!