Vulgatorna är här!!!

Daniel låter hälsa att det kläckte bra med Vulgator på Vulgatasträckan  idag! Tyvärr är det ett lågtryck på väg in så fisken stod still och paralyserade av trycket som bildas. Dåligt fiske i Lungsjöån men bra i Borrsjöån!

Det var även massor av färska björnspår vid Vulgatasträckan, det brukar vara mycket björn i det området hela sommaren. Håll ögonen öppna så kanske ni har tur att se en eller flera. Flera möten har skett där genom årens gång.

Jag var själv i Borrsjöån och hade kurs med Jan, Joakim och Henrik som medlemmen Anders hade bjudit in till nybörjarkurs.

Det kläckte bra med små dagsländor så torrflugfisket har nu kommit igång i Borrsjöån och det stod fisk var 10 meter som visade sig.

Henrik tyckte att ett klädsim var  passande denna härliga dag, hela Henrik försvann under ytan… Ett härligt gäng där alla lyckades lura fisken till torrflugan.

Även någon dag gammal vargspillning låg mitt på vägen nära nedre bron, nu börjar det bli spännande och hoppas nu att någon medlem snart får se en varg eller björn intill någon utav åarna.

Anders båge närmare 2 kg var en vacker skapelse som gick och plockade dagsländor på ytan efter åkanten.

Ps, använd gärna håv och peang för fiskens skull. Håll fisken i håven så den blir svart över huvudet innan ni släpper tillbaks den. Den tappar färg över huvudet när den har mjölksyra så det är ett enkelt sätt att se när fisken är pigg igen.

Glöm ej att trycka in hullingen så våra fiskar även har snygga läppar i framtiden…

IMG_4136 IMG_4137 IMG_4140 IMG_4142 IMG_4148 IMG_4154 IMG_4159

Upplagd av Jonas Hagborg kl 11:12


Senaste nytt


Bloggen
2 Jan 2019

Bloggen sköts nu via Facebook

Klicka här för att komma till Borrsjöån & Lungsjöån Fly Fishing Club Facebooksida! Nu kan alla medlemmar dela med sig av sina upplevelser från åarna och fler bra tips komma snabbare till nytta så fisketuren blir ännu mer lyckad…  

Till bloggen!