Tjuvfiskande utter…

Idag begav jag mig uppströms slogboden för att fiska på den tidigare fredade sträckan. Det finns fina pooler då och då men en hel del släta grundstryk som behöver restaureras efter flottningens framfart på 60-talet. När jag åter kom till Slogboden bjöd medlemmen Per och hans gäst Georg mig på kaffe och det tog tacksamt emot efter en 5 km vandring i det halkiga stenskramlet.

Såg flertalet naturliga småöringar och den största jag fick var på ca 2 hg genom ”sightfiske” i en fin pool där fisken steg upp från en sjunken stock och tog dagsländan.

Medlemmen Patrik fiskade igår fm i Borrsjöån vid Övre bron och hade ett fint fiske med 5 bågar och den minsta var på kilot… Samtidigt som han står och drillar en fisk ser han uttern fånga en fisk och sätter sig 20 meter uppströms och smörjer kråset.

Hoppas fler få se den då den i vanliga fall är en skygg krabat. Känns som ett zoo runt åarna nu med detta rika djurliv av varg, björn, utter, tjäder osv.

Det oroväckande kraftiga regnet som lovades försvann och endast ett duggregn inatt blev är Lungsjöån fortfarande låg så håll låg profil och smyg försiktigt uppströms för ett bättre fiske. Jag sightfiskade på en 2 kilosöring det sista jag gjorde innan jag åkte hem och det var riktigt kul att se denna bjässe dissa torrflugan första gången för att sedan stiga och ta den på andra driften.

 

Upplagd av Jonas Hagborg kl 07:06


Senaste nytt


Bloggen
2 Jan 2019

Bloggen sköts nu via Facebook

Klicka här för att komma till Borrsjöån & Lungsjöån Fly Fishing Club Facebooksida! Nu kan alla medlemmar dela med sig av sina upplevelser från åarna och fler bra tips komma snabbare till nytta så fisketuren blir ännu mer lyckad…  

Till bloggen!