Stora baetiskläckningar efter regnet idag!

Idag hade jag jänkarna Dave, Calvin och Gustaf i Lungsjöån. Det började bra på fm med vindstilla och uppehåll. Sedan kom regnet som höll på från kl 11 till kl 17.

Efter regnet på kvällen kläckte det rikligt med baetis och lite vulgator men det var baetis som fisken frossade på. F-fly funkade allra bäst på alla frossande fiskar. Det gällde att kasta precis framför fisken för dom tog inga omvägar då det var fullt med sländor på ytan.

Det stod som mest 10 fiskar och frossade på en sträcka på 10 meter och vaken kom var tredje sekund av samtliga…. galet kul!

Det kom cirka 15 mm och det borde göra så nivån stiger till strax under normalt, imorgon bör det vara riktigt bra med kläckningar… Även dagen efter ett kraftigt regn brukar baetisen komma i massor!!!!

Upplagd av Jonas Hagborg kl 10:51


Senaste nytt


Bloggen
2 Jan 2019

Bloggen sköts nu via Facebook

Klicka här för att komma till Borrsjöån & Lungsjöån Fly Fishing Club Facebooksida! Nu kan alla medlemmar dela med sig av sina upplevelser från åarna och fler bra tips komma snabbare till nytta så fisketuren blir ännu mer lyckad…  

Till bloggen!