Natta i kölboa!(mörker i dalom)

Idag var gårdagens gäng i Lungsjöån och mina förväntningar var på topp inför dagen. Vad hände? Jo, vi såg inte en enda dagslända, såg en enda nattslända under hela dagen?!

Hade snackat upp och berömt Lungsjöån för sitt fina insektsliv och vi fick uppleva den värsta insektsfria dagen sedan mina 10 år i ån.

95% av fisken var helt i koma och ville inte äta, vi fick dock ca 6-7 fiskar under dagen och flertal tappade men det var väldigt segt.

Svaret kom nu under kvällen då det nu har åskat och ösregnat så fisken kände väl av det kommande lågtrycket och stod då helt stilla och insekterna gjorde detsamma…

Det behövs lite nytt fräscht vatten i åarna då nivåerna börjar bli ganska låga då det inte regnat något speciellt efter vintern.

Nu hoppas jag att kläckningarna och fisken åter är på topp imorgon igen, åska är ingen höjdare för livet i ån!

Annars var vattnet klart och fint och det största öringen som kom upp idag vägde ca 1,5 kg. Vattnet var klart och fint så fisk såg vi men dom stod dock helt blickstilla ovan den ljusa sandbotten!

Tack för trevliga dagar Jonas, Kjell och Glenn, ni kämpade väl och höll humöret på topp och ni var nöjda men det var inte jag över ån idag… jag ska ta ett snack med fisken!

IMG_4040 Härlig fajt vid öringsdammen…

 

Upplagd av Jonas Hagborg kl 08:45


Senaste nytt


Bloggen
2 Jan 2019

Bloggen sköts nu via Facebook

Klicka här för att komma till Borrsjöån & Lungsjöån Fly Fishing Club Facebooksida! Nu kan alla medlemmar dela med sig av sina upplevelser från åarna och fler bra tips komma snabbare till nytta så fisketuren blir ännu mer lyckad…  

Till bloggen!