Fantastiska dagar!

Igår och idag var det kursverksamhet i Lungsjöån, fantastiskt vackert nu!

Fred och Per besökte idag ån och ville utveckla sin kast- & fisketeknik och det gjorde dom verkligen med bravur. Fisken vakade lite överallt men inte många stadiga vak utan lite då och då. Det blåste lite nordanvind så vi fiskade från Lillön till Öringdammen som var vindstilla och gav en fin dag.

Denna sträcka är supervacker i dena vattennivå. Vi ”sightade” några fiskar på den ljusa sandbotten och det är alltid lika spännande. Per och Fred fick över 10 fiskar denna dag och mestadels regnbåge.

Vissa dagar är regnbågen mer aktiv då dessa olika sorters fiskar har olika trivseltemperaturer. Öringen gillar kallare vatten(gärna höga flöden på sommaren) medan regnbågen gillar mer stabila flöden och gärna lite varmare(mina erfarenheter)…

Om fisken är lite skrämd när du sett den stiger den sällan på torrfluga. Det kan då vara riktigt kul att sätta på en liten nymf som du låter glida förbi fisken på botten och plötsligt ser du den vita munnen öppnas och sedan väntar en fin fajt.

Tyvärr glömde jag kameran både igår och idag så tyvärr inga bilder på bloggen idag!

 

Upplagd av Jonas Hagborg kl 06:29


Senaste nytt


Bloggen
2 Jan 2019

Bloggen sköts nu via Facebook

Klicka här för att komma till Borrsjöån & Lungsjöån Fly Fishing Club Facebooksida! Nu kan alla medlemmar dela med sig av sina upplevelser från åarna och fler bra tips komma snabbare till nytta så fisketuren blir ännu mer lyckad…  

Till bloggen!