Lungsjöån fiskbar!

Idag var jag och pappa upp till Lungsjöån för att kika läget. Det var ca 2 dm högre än normalt men fullt fiskbart men problemet var bara att det var +1 i vattnet!

Vi fiskade en liten stund men inte ett liv då smältvattnet trycker ner fisken. Vattnet är klart och fint. Vägen från Wasastenen till slogboden är torr och fin, övre delarna av ån får vi vänta tills mitten av maj då den biten är riktigt kladdig under våren.

Fisken är ”rätt” köldstel just nu, vattennivån bör bli normal inom en vecka och då stiger tempen snabbt i vattnet och fisken börjar söka föda mer aktivt.

Räkna med ca 1,5 vecka innan vi kan fiska i Borrsjöån pga tjällossningen, var snäll och avvakta innan ni åker dit så vi får en fin väg i sommar. När vägen till Borrsjöån är farbar igen ser ni via bloggen.

Upplagd av Jonas Hagborg kl 09:30


Senaste nytt


Bloggen
2 Jan 2019

Bloggen sköts nu via Facebook

Klicka här för att komma till Borrsjöån & Lungsjöån Fly Fishing Club Facebooksida! Nu kan alla medlemmar dela med sig av sina upplevelser från åarna och fler bra tips komma snabbare till nytta så fisketuren blir ännu mer lyckad…  

Till bloggen!